“Naši ministri zdravstva su najtiši ali imaju najbolje rezultate”

0

Želimo također istaći da su ministri zdravstva koji dolaze iz DF-a, u poplavi političkog populizma i sveopćeg pozerstva bili najtiši unatoč brojim napadima i osporavanjima, a da pri tome imaju najbolje rezultate

Demokratska fronta (DF) oglasila se saopćenjem u kojem izaražava podršku ministrima zdravstva u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, Rusmiru Mesihoviću i Dajani Čolić.

Uz podsjećanje da u posljednja dvadeset i četri sata u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu nije zabilježen niti jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom, DF navodi da napori u borbi protiv pandemije koji su poduzeti od strane ministara u koje DF ima puno povjerenje daju za sada rezultate koji su u evropskom prosjeku, pa čak i iznad tog prosjeka.

Ističu kako su ponosni na to da ministri DF-a nisu poklekli pred pritiskom, malicioznim komentarima pa čak ni pred uvredama kojima su bili izloženi dok su davali kao što i danas daju sve od sebe, kako bi stanje pandemije držali pod kontrolom.

“Zajedno sa svojim timovima, i svim radnicima iz zdravstvenog sektora, dali su i daju ogroman doprinos u borbi protiv pandemije.

Želimo također istaći da su ministri zdravstva koji dolaze iz DF-a, u poplavi političkog populizma i sveopćeg pozerstva bili najtiši unatoč brojim napadima i osporavanjima, a da pri tome imaju najbolje rezultate.

Oni nisu galamili, niti galame, nego su radili i rade. Stoga mi u DF-u nećemo nikome dozvoliti, pa makar on dolazio iz DF-a da obezvrjeđuje njihove napore”, navodi se u saopćenju.

Uz izraze zabrinutosti stanjem pandemije u manjem bh. entitetu, i naglim porastom oboljelih, DF najavljuje kako će zamoliti ministricu Čolić i ministra Mesihovića da svojim znanjem i iskustvom pomognu zdravstveni sistem manjeg bh.entiteta, ukoliko rukovodeći ljudi tog zdravstvenog sistema budu smatrali da im je pomoć potrebna.