MUP RS-a šuti: Imam Emir Nuhić dobio šokantne poruke od izvjesnog Danela Rajkovića

0

Emir Nuhić, imam u džematu Blagaj, u Bosanskom Novom strahuje za sopstveni, ali i život svoje supruge i troje maloljetne djece, nakon zastrašujućih poruka i prijetnji koje je od izvjesnog Danela Rajkovića dobio putem Facebooka

Rajković se Nuhiću obratio putem messengera na Facebook stranici „Džemat Blagaj Emir Nuhić“, koju je blagajski imam pokrenuo kako bi svoje džematlije mogao obavještavati o aktivnostima džemata.

Prvi put pisao mu je prije desetak dana, da bi mu se ponovo obratio sinoć, uz upozorenje da se ni najmanje ne šali u svojim namjerama.

Prvobitne prijetnje, koje je, kao što smo već i rekli, dobio prije desetak dana, odmah je uredno prijavio policijskoj stanici. Obećali su mu da će poduzeti sve što je u njihovoj moći kako bi se rasvijetlio slučaj. No, do današnjeg dana, povratnu informaciju nije dobio .U tim porukama, Rajković je Nuhića nazvao balijom, te mu uz pogrdne riječi i psovke na račun islama, poručio i sljedeće: „Silovao bih ti kćerku i ženu u džamiji, a ti kao pas zavezan da gledaš. Onda bih te zaklao i zapalio džamiju“. Da je stvar potpuno ozbiljna, Nuhić je shvatio sinoć kada je ponovo dobio nekoliko poruka na Facebooku.

Rajković je u tim porukama spomenuo i ruskog predsjednika Vladimira Putina, za kojeg je poželio da „poludi i počne ubijati muslimane kao Hitler Jevreje, da počne bacati nuklearne bombe po svim većim muslimanskim gradovima, kao što su Teheran, Istanbul, Bagdad, Kairo…“

„Trebalo bi bar prepoloviti broj muslimana u svijetu, jer islam je zlo. Treba vam izmisliti neku bolest kao što je HIV u Africi, pa da krepajete i djeca da vam crkavaju. Pala je na Markale!!! Nož, žica, Srebrenica!!!“, zastrašujuće su Rajkovićeve poruke.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here