MOĆ NOVCA Posljednji unikat iz Maranella je Ferrari SP3JC

0

Najnovija kreacija Ferrarija za kupca koji je bio spreman da plati za posjedovanje jedinstvenog primjerka automobila zasnovana je na GT modelu F12tdf.
Pored standardne ponude u Ferrariju su za adekvatan iznos novca odnedavno spremni da naprave i unikatne modele automobila u čijem nastanku učestvuje i budući sretni vlasnik.

Posljednji jedinstveni Ferrari nosi prilično neinspirativnu oznaku SP3JC, a beskompromisni Roadster nastao je na osnovici posebnog modela F12tdf koji je od 2015. do 2017. godine proizveden u 799 primjeraka i smatra se jednim od najčudesnijih Ferrarija svih vremena.

Unikatnu dvobojnu egzotiku (na kojoj nema ni naznaka crvene boje) pokreće atmosferski 6,3-litarski V12 motor koji razvija 780 konjskih snaga pri 8.500 obr/min i 705 Nm obrtnog momenta pri 6.250 obr/min, a kupac je pored Roadster karoserije i posebnih točkova insistirao i na staklenim elementima koji otkrivaju inžinjerijski dragulj koji se krije ispod dugog poklopca motora.

Prijenos snage na zadnju osovinu i u ovom slučaju obavlja se posredstvom 7-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila, a cijena i performanse automobila nisu objavljeni. Podjećanja radi, Ferrari F12tdf od 0 do 100 km/h stiže za 2,9 sekundi i razvija 340 km/h.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here