Mlada Hena Spahic odlazi SAD

0

Iza Hene Spahic odlična je sezona. Sa samo 15 godina igrala je seniorsku košarku, sa prosjecnom minutazom od 20 minuta. Bila je najbolji asistent evropskog prvenstva za kadetkinje u sezoni 2018.
Na žalost, školovanje i svoje košarkaško usavrsavanje nastavit će van BiH. Naime, mlada Hena, reprezentativka BiH je dobila stipendiju, te svoje skolovanje nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Bila mi je čast biti dio ZKK Play off-a . Treneri Goran Lojo i Armin Šećerović su mi ukazali povjerenje, dali su mi priliku da s nepunih 16 godina nastupam za seniorski tim i nadam se da sam to dobro odradila. Za mene je to svakako bilo jako motivirajuće.
Ne bih previše govorila o budućnost, vidjeti ćemo što će ona donijeti. Odlazim u drzavu gdje se zivi za kosarku. Svakako ću se pored školske košarke imati i klub. Koji i kako to cemo rjesavati u hodu, neki dogovori su u toku ali o tome cu kad krene sezona.
Ostvarujem svoj san odlazeci u Sjedinjene Američke Države.Želja mi je proputovati svijet i izgraditi prijateljstva sa ljudima iz svih krajeva svijeta koja će trajati cijelog života.
Veliko hvala mojim roditeljima, , prijateljima, suigračicama, trenerima i svim drugim ljudima koji su mi pomogli da se razvijem kao košarkašica i osoba.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here