Mercedes-AMG počeo s proizvodnjom osvježene serije GT

0

Trenutno najupečatljiviji AMG GT među unaprijeđenim modelima koji su premijerno predstavljeni u novembru prošle godine zasigurno je GT R Pro.Mercedes-AMG je unaprijeđenu seriju GT premijerno predstavio na posljednjem izdanju Sajma automobila u Los Angelesu. Nekoliko mjeseci nakon toga u postrojenjima tvornice u Sindelfingenu (Njemačka) počela je proizvodnja Mercedesovog odgovora na Porsche 911, a čast da bude prvi među osvježenim Coupe modelima iz serije GT pripala je “hardcore“ modelu GT R Pro koji je u ovom trenutku na vrhu ponude, jer u AMG-u još nisu završili posao oko najavljene verzije GT Black Series.

U nastojanju očuvanja ekskluziviteta Mercedes-AMG će GT R Pro napraviti u brojčano ograničenom broju primjeraka, a suština u odnosu na regularni GT R odnosi se na aerodinamička rješenja i rješenja ovjesa koja je AMG „posudio“ sa svojih trkaćih GT3 i GT4 modela, što je GT R Pro koji pokreće kućni 4-litarski biturbo V8 motor učinilo još bržim i upravljivijim.

Za slobodno vrijeme na kružnim stazama AMG je za kupce modela GT R Pro ponudio i opcioni Track paket s kojim stiže aparat za gašenje požara, sigurnosni kavez i sigurnosni pojasevi s četiri tačke pričvršćivanja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here