Malena Dalal Omerović dobila bitku za život: Našoj sreći nema kraja

0

Malena Dalal Omerović kojoj je 2017. godine dijagnosticiran najteži oblik leukemije dobila je bitku za ozdravljenje. Njeni roditelji objavili su ove sretne vijesti nakon što su dobili zvanični nalaz u kojem stoji da ćelije donora su sto posto zamijenile ćelije malene Dalal, što znači da je transplantacija uspjela.Dalalina porodica zahvalila se svim ljudima na svu podršku u vidu akcija prikupljanja pomoći i ohrabrujućih poruka koje su slali svih ovih mjeseci. 

“Dragi prijatelji, draga armijo, naše dove/molitve su uslišene hvala Bogu. Nalaz punkcije koji smo čekali je potvrdio dosadašnje, stanice donora su upotpunosti zamjenile one koje su nosile čudovište u tijelu naše lavice, naše Dalal. Ona je dobila svoju bitku, a i svi vi s njom! Sreći nema kraja, i ovo je još jedan dokaz snage koju nosimo u nama, podrške koju možemo pružiti i kada nešto zaista želimo da je to moguće ostvariti uz Božiju pomoć, pa i ono što ljudi kažu da je nemoguće”, piše na Facebook stranici Za Dalal. 

U narednim danima porodica će znati kada će se vratiti iz Njemačke gdje je Dalal trenutno na liječenju. 

“Moramo naglasiti, jer su nam tako ljekari dali uputu, da krizni period i dalje traje, obzirom na vrstu bolesti i ona će se i u narednim mjesecima i godinama pratiti. Prva punkcija koja slijedi je u septembru, dakle godinu dana nakon transplatacije a onda naredna dvije godine kasnije”, stoji u objavi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here