Krvavo jutro u Srbiji: U stravičnoj nesreći povrijeđeno pet Turaka, dvoje životno ugroženo

0

Petero turskih državljana povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 5 sati i 30 minuta u Sićevačkoj klisuri.  

Do nesreće je, piše srbijanski Telegraf, došlo kada je vozilo Minivan austrijskih tablica koje se kretalo iz pravca Niša ka Pirotu, prešlo na lijevu stranu kolovoza, a zatim se zabilo u potporni zid.

Na licu mjesta nema tragova kočenja, pa se pretpostavlja se da se vozač uspavao. 

S obzirom na to da je vozilo potpuno uništeno na mjestu nesreće intervenirali su vatrogasci, a niška Hitna pomoć uputila je čak četiri ekipe. 

– Zbrinuli smo vozača, muškarca starosti između 40 i 50 godina koji ima najteže povrede i životno je ugrožen. Njegova majka, po našoj proceni stara  oko 70 godina također je veoma teško povrijeđena, dvije djevojčice zadobile su povrede ekstremiteta i vrata, a mladić star oko 30 godina ima povrede grudnog koša. Šesta osoba, koja se nalazila u vozilu, nije povrijeđena – saopćio je Dragiša Aleksić, šef dežurne ekipe Hitne pomoći. 

Inače, Petoro turskih državljana povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 5 sati i 30 minuta u Sićevačkoj klisuri. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here