Kako je lažni milijarder iz Vijetnama prevario Dodika i Cvijanović

0

Prije dvije sedmice je na državnoj televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT) objavljen prilog o posjeti “biznismena u čijem je vlasništvu korporacija Sapa Thale Group”, koju je Vijetnamac predstavio kao jednu od vodećih investiciono-razvojnih korporacija u svijetu, a koja ulaže u finansije i razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike.

“Predstavnici privredne delegacije Vijetnama obišli su Tehnički remont Bratunac, gdje je dogovorena poslovna saradnja u oblasti namjenske industrije. Sapa Thale Group je jedna od vodećih investiciono-razvojnih korporacija u svijetu koja ulaže u oblast finansija i u razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike”, objavio je BHRT 13. juna 2019. godine.

S predstavnicima firme Sapa Thale Group sastali su se i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ali i entitetska predsjednica Željka Cvijanović. O ovim uspješnim susretima građani su informisani putem zvanične web stranice Predsjedništva BiH i zvanične web stranice Predsjednika RS-a.

Međutim, jedan korisnik platforme Medium.com iz Bosne i Hercegovine u svom blogu “raskrinkao” je vijetnamskog biznismena na čiju su priču “pali” predsjedavajući Predsjedništva BiH – Milorad Dodik i i predsjednica entiteta RS – Željka Cvijanović.

Naime, oni su primili u posjetu lažnog biznismena Mai Vu Minha, a sa njim su razgovarali o investicijama u Bosnu i Hercegovinu.

Mai Vu je koristio i photoshop kako bi sebe “smjestio” među najutjecajnije ljude svijeta poput Donalda Trumpa i Vladimira Putina.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here