Jutros ni iskusnim vozačima nije bilo lako voziti kroz Sarajevo

0

Snijeg koji od jutros intenzivno pada u glavnom gradu Bosne i Hercegovine prouzrokovao je nekoliko manjih sudara, obustavu tramvajskog saobraćaja, kao i izuzetno otežano kretanje pješaka.Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su nam kako im je od jutros dojavljeno najmanje šest manjih sudara zbog proklizavanja automobila na sarajevskim ulicama. Na sreću, u ovim nezgodana nema povrijeđenih osoba, ali su se formirale velike gužve i kolone vozila.
U nekoliko navrata od jutros je bilo povremenih prekida tramvajskog saobraćaja, kako zbog gužvi, tako i zbog sudara. Kombiji i autobusi jutros nisu vozili prema brojnim brdskim naseljima u Sarajevu.
Pored toga što je kretanje vozila otežano zbog snježnih ulica, pješaci u pojedinim dijelovima grada ne mogu se uopće kretati trotoarima, jer nisu očišćeni.
Zimska služba preduzeća Rad koje je zaduženo za čišćenje ulica, od jutros je na terenu u punom kapacitetu. Međutim, snijeg koji već satima intenzivno pada otežava čišćenje ulica.