Izvučeni parovi košarkaške Lige za prvaka i Lige za opstanak, Gradina odustala od takmičenja

0

Nakon što je završena košarkaška Liga 11 danas je u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine obavljeno žrijebanje Lige za prvaka i Lige za opstanak.
Nakon što je završena košarkaška Liga 11 danas je u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine obavljeno žrijebanje Lige za prvaka i Lige za opstanak. Nakon što je završena košarkaška Liga 11 danas je u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine obavljeno žrijebanje Lige za prvaka i Lige za opstanak.

U Ligi za prvaka učestvovat će najboljih šest ekipa iz Lige 11, a to su Široki, Spars, Zrinjski, Soboda, Mladost i Vogošća, dok će u Ligi za opstanak biti preostale ekipe Kakanj, Bratunac, Student i Bosna. Pretposljednjeplasirana ekipa Lige 11 Gradina iz Srebrenika je odustala od takmičenja.

Voljom žrijeba, u prvom kolu Lige 6 za prvaka sastat će se: Vogošća – Široki, Zrinjski – Sloboda i Spars – Mladost, dok su parovi prvog kola Lige za opstanak sljedeći: Bratunac – Bosna Royal i Student – Kakanj.

Prvi mečevi Lige za opstanak na programu su ovog, a Lige za prvaka narednog vikenda. Posljednjeplasirane tri ekipe ispadaju u niži rang takmičenja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here