Iza ovog laganog i superbrzog Alfa Romea 4C stoji Pogea Racing

0

U njemačkoj tuning kompaniji Pogea Racing nude Alfa Romeo 4C koji nema audio-sistem, ali ima 350 konjskih snaga koje su zadužene za samo 904 kilograma.U njemačkoj tuning kompaniji Pogea Racing kažu da je inspiracija za stvaranje Alfinog modela 4C Zeus nastala zbog činjenice da u italijanskoj automobilskoj kompaniji nikada nisu razmišljali o proizvodnji okretnog dvosjeda 4C koji bi na sebi nosio čuvenu djetelinu s četiri lista (Quadrifoglio).

Rezultat svega je “pero lagani” Alfa Romeo 4C koji i dalje pokreće centralno smješten 1,75-litarski četverocilindarski turbobenzinac, ali temeljito dorađen motor u ovom slučaju umjesto standardnih 241 KS i 350 Nm najvećeg obrtnog momenta razvija 351 KS i 458 Nm koji se na zadnju osovinu distribuiraju posredstvom rekalibriranog 6-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila.

Uz bitan dodatak da je 4C Zeus olakšan za 100 kilograma, spomenute brojke dovoljne su da „baby blue“ dvosjed od 0 do 100 km/h stiže za 3,4 sekunde i razvije 304 km/h.

Uz naglašeno korištenje karbona „dijeti“ su doprinijele posebne 18 i 19-inčne ultralagane felge, lakši izduvni sistem i opcija koja isključuje ugradnju audio-sistema. Rezultat svega je masa automobila koja iznosi samo 904 kilograma, što uz spomenuti potencijal motora, optimiziranu aerodinamiku, adekvatne gume i sniženo težište osigurava vrhunsku upravljivost (zabavu, u slobodnom prevodu).

Pogea Racing će Coupe 4C Zeus ponuditi u samo deset primjeraka, a cijena paketa (po uzoru na najbolje kreacije Lotusa) koja ne uključuje automobil iznosi 50.100 eura.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here