Iz Toplana najavljeno: Poskupljenje centralnog grijanja u Sarajevu

0
foto: N1

Osnovni energent za proizvodnju toplotne energije je prirodni gas i svaka promjena cijene prirodnog gasa iziskuje istovremeno korekciju, odnosno usklađivanje cijene centralnog grijanja sa novom cijenom prirodnog gasa – kazao je Feni šef Kabineta direktora KJKP “Toplane – Sarajevo” Ženja Ljubuškić.

Još je naveo da u strukturi cijene i troškova gas učestvuje sa više od 60 posto.

U momentu kada zvanično dobijemo odluku Vlade Federacije BiH sa novom cijenom prirodnog gasa, organi upravljanja preduzeća će postupiti prema važećem tarifnom sistemu. Bit će izrađena kalkulacija nove cijene centralnog grijanja koja bi bila usklađena sa novom cijenom prirodog gasa i putem Ministarstva komunalne privrede i infrastruktura KS će biti upućena u daljnju proceduru. Konačnu odluku o promijeni cijene centralnog grijanja donosi Vlada KS na prijedlog neovisnog stručnog tijela – pojasnio je Ljubuškić.

Istakao je da će Toplane o svakoj promjeni cijene centralnog grijanja blagovremeno informirati svoje korisnike.

Putem sistema KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. koji u svom sastavu raspolaže sa 140 kotlovskih postrojenja, na području Kantona Sarajevo se zagrijava više od 53.500 korisnika, piše Oslobođenje.


OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here