Iz Hrvatske traže kaznu za FC Barcelonu !!!

0

“Treba ih opomenuti ili ići na sud”

Na internetu su jučer procurile fotografije dresova Barcelone za novu sezonu koje neodoljivo podsjećaju na ove reprezentacije Hrvatske.

U Španiji su uvjereni da će Barcelona naredne sezone nastupiti u kockastim dresovima što će biti prvi put u historiji za katalonski klub. Dresovi neodoljivo podsjećaju na uniformu reprezentacije Hrvatske koja je poznata po svojim kockastim dresovima.

Iz Hrvatske ne stižu baš lijepi komentari na odluku Barcelone da igra u kockastim dresovima, jer vjeruju da je to zaštitni znak Vatrenih. Dizajner Boris Ljubičić za 24.hr izjavio je da to jednostavno nije fer od strane katalonskog kluba, te da HNS jednostavno mora zaštiti ovaj izgled dresova.

“To nije korektno s njihove strane. Naš dres i taj koncept bi trebao biti pod zaštitom i niko ne bi smio uraditi nešto takvo. Svi znaju da je to zaštitni znak Vatrenih i vidjeli su na Svjetskom prvenstvu. Zapravo svi upiru oči u nas i žele nešto uzeti, kopirati i slično. Treba upozoriti Barcelonu, a ako odbiju to onda ići na sud. HNS to mora zaštiti kao svoj brend”, poručio je Ljubičić.