Gradonačelnik odgodio sjednicu zbog zastava BiH, traži krivičnu odgovornost za one koji su ih postavili

0

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić jutros je odgodio nastavak 76. redovne sjednice vlade, zahtijevajući utvrđivanje svih činjenica u vezi sa postavljanjem zastava BiH na Trgu mladih za šta su korišteni resursi vlade distrikta.

Milić je izjavio da u ovakvom ponašanju zaposlenih u institucijama distrikta, koji su dali nalog za korištenje resursa vlade, svakako ima elemenata disciplinske i krivične odgovornosti.

“Zatražio sam od inspektorata i Policije da utvrde sve elementi ovog čina. Ako bi se omogućilo ovakvo ponašanje, kojim se osim Zakona o praznicima krši i Zakon o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, doćićemo u poziciju da ubuduće na javnim površinama svako postavlja šta hoće”, kazao je gradonačelnik Milić za “Srnu”.

Milić je kazao i da se “ovakvim potezima ne može promijeniti odnos stanovnika BiH prema 1. martu, ali svako insistiranje na nametanju ne doprinosi boljitku kako Brčko distrikta tako i BiH, već upravo suprotno”.

Podsjetimo, jučer su aktivisti udruženja “Stećak”, na Trgu mladih u Brčkom, u kasnim popodnevnim satima, koristeći dizalice Profesionalne vatrogasne jedinice, postavili desetine zastava BiH.