Gojak i Duljević složni: Trebamo nastaviti gdje smo stali u Ligi nacija

0

Reprezentativci BiH Amer Gojak i Haris Duljević se nadaju da će Zmajevi nastaviti s dobrim rezultatima nakon osvajanja prvog mjesta u Ligi nacija.Naša selekcija 23. marta na startu kvalifikacija za Euro 2020. godine dočekuje Armeniju, a tri dana kasnije Grčku.

Amer Gojak je u najozbiljnijoj konkurenciji da počne susret protiv Armenije na Grbavici nakon što je jasno da standardni prvotimac Elvis Sarić zbog povrede neće igrati. 

“Žao nam je što Sarić neće moći igrati. Na meni je da dam maksimum na svakom treningu, a na selektoru je da odluči kada i koliko ću igrati. Ja sam spreman, imam samopouzdanje što je najvažnije. Armenija će biti teška utakmica, bit će motivisani protiv nas, a mi moramo biti maksimalno skoncentrisani. Dobro je što otvaramo kod kuće kvalifikacije i nadamo se pozitivnom rezultatu protiv Armenije i Grčke”, rekao je Gojak.

Haris Duljević je nakon dužeg vremena odigrao svih 90 minuta za svoj Dynamo Dresden, a on smatra kako minutaža u klubu nema mnogo veze sa partijama koje može pružiti u dresu sa državnim grbom.

“Važno mi je da sam posljednjih pet utakmica igrao za Dynamo, a konačno sam odigrao i svih 90 minuta nakon septembra. No, bez obzira na to, drukčije je igrati za klub, a drukčije za reprezentaciju, ja sam najbolji primjer za to. Nadam se da ćemo startati s pobjedom protiv Armenije. Respektujemo protivnika, ali znamo svoj cilj, a to je nastaviti gdje smo stali u Ligi nacija”, rekao je Duljević.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here