Gdje je silovatelj Malčanski berberin odveo djevojčicu Moniku: Žandarmerija upada u sve kuće

0

Opsežna policijska potraga za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) u naselju Brzi Brod kod Niša, traje već osam dana. 

Policija je našla više tragova koji ukazuju da monstrum stalno mijenja pozicije, svuda sa sobom vodi djevojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama po selima oko Knjaževca. Za njima i danas traga više od 600 policajaca, lovaca i dobrovoljaca. Za potragu se koriste psi tragači, dronovi, termovizijske kamere i kvadovi, a ovaj rejon po cijeli dan nadlijeću helikopteri. 

Šta se zna do sad?

Monika je nestala 20. decembra na putu ka školi u mjestu Brzi Brod. Četvrtog dana potrage u gustom šiblju kod obližnjeg sela Malča pronađen je njen ranac u dobro napravljenom skrovištu u kojem su bili šator i vreća za spavanje. U međuvremenu je otkriveno i da danima nema višestrukog silovatelja iz Malče, Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin. 

Počela je opsežna potraga i za Malčanskim berberinom. Petog dana potrage policija je zatražila pomoć od građana ako ga negdje primijete da im odmah jave. Jedna od dojava otkrila je da je Malčanski berberin viđen kako s djevojčicom ide duž pruge od Malče ka Knjaževcu. Potraga po selima oko Knjaževca otkrila je da su obijene tri kuće, iz njih je uzimana hrana, a u štali jedne kuće pronađena je ošišana kosa za koju se sumnja da pripada Moniki.

Stotinu lovaca se pridružilo

Mještanin je prijavio da mu je u nedjelju Malčanski berberin tražio flašu vode i da je djevojčica bila s njim. Kuća u kojoj su pronađeni tragovi njihovog boravka pripada ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića. Tokom potrage za Malčanskim berberinom i Monikom pronađeni su dupli tragovi stopala. 

Policijska potraga nastavila se i tokom prošle cijele noći, na terenu je više od 470 policajaca koji tragaju za Malčanskim berberinom i otetom djevojčicom, potrazi se pridružilo i 100 lovaca.