FIFA 21 neće imati besplatnu demo verziju

0

Na iznenađenje mnogih fanova, ove godine neće biti prilike da se isproba najnoviji FIFA naslov kroz Demo verziju pred izlazak.

Proteklih godina smo praktično navikli da demo donese ukus onoga što će pružati puna igra, i mahom je to bilo u vidu nekoliko timova, stadiona i sitnica, s kojima su se igrači mogli pozabaviti.

Ove godine to neće biti slučaj, a kako navode članovi razvojnog tima, potrebno je fokusirati se što više na izradu što boljeg igračkog iskustva za igrače na platformama trenutne i naredne generacije. Cilj je uštediti vrijeme i resurse koje bi izrada demo verzije potrošila i njihovo preusmjeravanje ka finalnom proizvodu.

Ova odluka dolazi vjerovatno iz razloga što EA Sports radi i na još dvije dodatne verzije igara, sa PS5 i XSX, tako da je svaki detalj važan. Pošto je PES 2021 čista sezonska nadogradnja za prošlogodišnje izdanje, a NBA 2K21 ne donosi ništa novo, FIFA 21 ima dobru priliku da stekne dodatnu popularnost, ali potrebno je da je nova FIFA znatno unaprijeđenja u odnosu na prošlu godinu, a ne samo kopija.

Prilike da se FIFA 21 zaigra prije datuma izlaska će svakako biti, ali za pretplatnike EA Play servisa, koji će pristup igri dobiti čak deset dana prije nego što se ona pojavi 9. oktobra.