Fajon: Sarajevo je oduvijek bila moja velika ljubav

0
foto: Facebook

Ova vijest me je prijatno iznenadila i dirnula u isto vrijeme, kazala je

Slovenska europarlamentarka Tanja Fajon kazala je da joj je velika čast primiti laskavi naziv Počasne građanke Kantona Sarajevo, koja joj je trebala biti uručena danas na svečanoj sjednici Skupštine KS.

– Ova vijest me je prijatno iznenadila i dirnula u isto vrijeme. Vjerovatno mnogi od vas već znaju da je Sarajevo oduvijek bila moja velika ljubav. Gajim simpatije prema čitavom regionu, međutim, Bosna i Hercegovina ima posebno mjesto u mom srcu – napisala je Fajon na svom Facebook profilu.

Međutim, Fajon kaže kako joj je izuzetno je žao što danas ne može biti u Sarajevu i primiti ovo veliko priznanje zbog kampanje za evropske izbore.

 – Dozvolite mi da napomenem koliko cijenim i koliko se divim Sarajlijama. Uprkos strašnim trenucima koje ste preživjeli ne tako dugo unazad, i dalje ste u stanju da pokažete nevjerovatnu dozu duhovitosti, nade, optimizma i životne energije. To su stvari kojima i sama težim u životu. Obećevam da ću naziv pažljivo čuvati i da ću se truditi da ga što bolje zastupam. U svakom pogledu nastavit ću da širim dobru riječ o Sarajevu i vašoj zemlji, kao i da se zalažem za njen što brži napredak i u budućnosti – poručila je Fajon.

Još jednom se najlepše zahvaljujem, dodala je u izjavi Fajon, prenosi Faktor.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here