Fabrika morala baciti testove na koronu, jer Tramp nije nosio masku

0

Menadžer za marketing kompanije “Puritan Medical Products” rekao je za “USA today” da je dnevna proizvodnja bila ograničena tokom predsjedničke posjete zato što su brisevi proizvedeni tokom nje morali da budu uništeni.

Proizvođač medicinske opreme za briseve morao je da baci testove na koronavirus nakon posjete američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) tom postrojenju u državi Mejn.

Dok je osoblje u odjelima i zaštitnoj opremi radilo u postrojenju tokom predsjedničke posjete, Tramp nije nosio masku dok je hodao kroz proizvodni pogon i pričao sa radnicima.

Još nije poznato koliko je briseva uništeno, a mediji prenose da se to dešava u trenutku kada brojni izvještaji govore o nedostatku opreme za testiranje. 

– Svaki put kad testiramo, imamo više slučajeva. Govorim svojim ljudima da ćemo, ako testiramo, pronaći više zaraženih. Ukoliko bi ovako testirali u Kini ili Indiji i drugim zemljama, tvrdim da bi imali mnogo više slučajeva. Ali radimo sjajan posao sa testiranjem i fantastičan posao sa proizvodnjom briseva – rekao je Tramp prilikom posjete.