Džanan Musa odigrao najbolju partiju u Americi !

0

Vodio svoj tim do nove pobjede

Košarkaši Long Island Netsa sinoć su kao gosti pobijedili Lakeland Magic sa 125:111, a još jednu fenomenalnu partiju odigrao je mladi bh. košarkaš Džanan Musa.

Netsi su od samog početka krenuli silovito u ovoj utakmici, a u prvoj dionici ubacili su čak 40 poena, dok su domaći košarkaši imali sedam poena manje. U drugoj dionici Netsi su pojačali ritam, a na poluvrijeme otišlo se kod rezultata 77:47 za gostujuć tim.

Međutim, Magic je u drugom poluvremenu zaigrao dosta boje i uspio da smanji prednost Netsa, no nisu imali snage da “zakuhaju” ovu utakmicu, te je bilo jasno da će na kraju gosti upisati svoju desetu pobjedu u sezoni.

Fantastičnu partiju još jednom je odigrao bh. košarkaš Džanan Musa koji je predvodio Netse do nove pobjede. Musa je na parketu proveo 35 minuta i bio je najefikasniji u svojoj ekipi sa 27 poena. Ono to nas raduje jeste da je proradio šut za tri poena, a Musa je ubacio šest od devet trojki.

Također, mladi bh. košarkaš je u ovom meču upisao šest skokova, šest asistencija i jednu ukradenu loptu. U Netsima istakli su se još Pinson i Murphy sa po 22 poena. U Magicu najefikasniji bio je Petrucelli sa 18 poena.