Džaferović: Alija Izetbegović najznačajnija ličnost u modernoj historiji BiH

0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je završnici malonogometnog turnira “Alija Izetbegović” koji je ove godine održano u Tešnju.

Džaferović je dodijelio pobjednički pehar i medalje ekipi “CC Tešanj” koja je u finalu pobijedila Malonogmetni klub “Nesib Malkić” iz Živinica.

Treće mjesto je osvojila ekipa Malonogometnog kluba “Senaid Bolić Bola” iz Olova.

– Sretan sam što se i na ovaj način odaje poštovanje i što se i na ovaj način sjećamo rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i iskazujemo zahvalnost za sve što je uradio za Bosnu i Hercegovinu – istakao je Džaferović u obraćanju.

Kazao je da je Alija Izetbegović bio najznačajnija ličnost u modernoj historiji.

– Pod njegovim vodstvom Bosna i Hercegovina je izborila i odbranila svoju nezavisnost. To su epohalna postignuća i zato je važno da se i na ovaj način čuva sjećanje na našeg predsjednika – dodao je član Predajedništva BiH Džaferović.

Naglasio je da retrogradne snage koje atakuju na Bosnu i Hercegovinu nikada neće uspjeti i da nikada neće uništiti cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Džaferović je zahvalio patriotskom gradu Tešnju na organizaciji turnira i uputio čestitke pobjednicima i najboljim pojedincima turnira, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here