Dvojica uhapšena zbog ubistva migranta iz Alžira: Nanijeli mu 10 ubodnih rana nožem

0

Zločinu prethodila tučnjava i pokušaj pljačke

Zbog ubistva mladog Alžirca u Tuzli jučer su uhapšena dva muškarca u Tuzli, potvrđeno je iz tuzlanskog tužilaštva.

Oni su na saslušanju u policiji, a sutra bi trebao biti predate prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Migrant je ubijen nožem u noći s ponedjeljka na utorak, a svemu je prethodila tučnjava i pokušaj pljačke kod Tržnog centra “Omega”. 

Duboke rane

Identitet ubijenog još nije utvrđen, a umro je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. On je prema vanjskom pregledu tijela zadobio 10 ubodnih rana, od kojih je šest u prsa.

Istražni organi ustanovili su da nije riječ o državljaninu BiH, odnosno da se radi o migrantu koji je došao u Tuzlu.

– Vraćao sam se s posla kada sam na raskrsnici kod Mejdana čuo svađu. Četvorica migranata tražila su od jednog da im preda ruksak. On je to odbijao, a onda je jedan od njih, u bijeloj majici, izvadio nož i zadao mu nekoliko uboda u stomak – kaže Alen Aljić, očevidac ubistva.

Grupa od četiri migranta potom je pobjegla u smjeru Šaćirovog mosta, dok je izbodeni migrant jaukao na cesti i govorio nerazumljive riječi.

– Vidio sam da je neko iz grupe koja je pobjegla u smjeru Šaćirovog mosta nešto bacio u rijeku Jalu. Pretpostavljam da je to bio nož – govori Aljić.

Do dolaska ljekara iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla povrijeđeni muškarac je davao znakove života, ali je u međuvremenu zbog dubokih rana dosta iskrvario.

Odvezen je u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je dežurni ljekar u 00.55 sati konstatirao njegovu smrt.

Naša ekipa jučer je bila na mjestu obračuna i na mjestu gdje se u blizini Robne kuće

Nemili događaj

Koristili su, kako nam je rečeno, kontejner koji se nalazi na parkingu robne kuće, koji je jučer raskovan i sklonjen. I u blizini tog mjesta bili su tragovi krvi, ali nije poznato potječu li tragovi od nemilog događaja u kojem je ugašen jedan život ili su odranije.  

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here