Djevojčici Nadiji potrebna vaša pomoć: Pri porodu joj oštećen sluh i ona uopće ne čuje na lijevo uho

0

Udružnje Pomozi.ba pokrenulo je apel za djevojčicu Nadiju Starčević iz Zavidovića.

Njihov apel prenosimo u cijelosti: 

– Apel pokrećemo i za preslatku Nadiju Starčević iz Zavidovića kojoj je pri porodu oštećen sluh i ona uopće ne čuje na lijevo uho, a vas molimo za podjelu informacija. Broj 17013 aktivan je za pomoć Nadiji, pozivom se doniraju 2KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Petogodišnjoj Nadiji ljekari su predložili ugradnju kohlearnog implantata na lijevo uho, a ta vrsta zahvata u Turskoj košta 17.500 eura. Za desno uho je dovoljno da nastavi nositi slušni aparatić.

Ova djevojčica već dvije godine čeka na ugradnju implantata u BiH, a po dosadašnjim saznanjima morala bi čekati još isto toliko dugo. Ona ubrzo treba krenuti u školu i nema vremena za čekanje.

Nadija živi sa roditeljima i samo otac radi. Nadijina majka posvetila je život kćerkici koja je bila neurorizično novorođenče, a danas posve zdrava djevojčica koja u rastu i razvoju ne odstupa od svojih vršnjaka.

Porodica Starčević ima stambeni kredit koji moraju otplaćivati narednih sedamnaest godina, a mjesečna rata iznosi 395 KM. Nisu u stanju prikupiti sredstva za operaciju i zato im je potrebna naša pomoć.

Nadiji pored poziva na broj 17013 možete pomoći online donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg, klikom na opciju DONIRAJ ODMAH, uplatama putem Paypala i naših žiro računa – navedeno je u objavi udruženja Pomozi.ba.

Na OVOM linku pronađite detaljne informacije kako pomoći djevojčici.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here