Disney najavio novu trilogiju Star Wars-a i nove nastavke Avatara

0
Izvor: Tanjug/AP//20th Century Fox, File

Tri nova filma iz svijeta “Ratova zvijezda” dolazi na filmska platna od prosinca 2022. godine, po jedan svake dvije godine, objavio je filmski studio Disney koji je također najavio da će odgoditi za godinu dana izlazak drugog dijela filma Avatar, sve do prosinca 2021.

Film “The Rise of Skywalker”, devet nastavak čuvenog serijala “Ratovi zvijezda” koji dolazi u kina u prosincu ove godine završava originalni serijal koji je počeo 1977. godine, objavila je kompanija Disney.

Disney koji je 2012. Jamesa Camerona “Avatar 2” će, prema novom planu, doći u kina 17. prosinca 2021, umjesto prosinca 2020. kako je najavljeno u posljednjoj izmjeni datuma. Nastavci koji slijede su također prebačeni na 2023., 2025. i 2027.

Cameronov “Avatar” i danas drži rekord kada je riječ o zaradi od prodanih ulaznica (2,79 milijardi dolara) iako zarada filma “Osvetnici: Kraj igre” prijeti da će nadmašiti zaradu Avatara

Ove najave znače da će Disney “vladati” u kinima narednih devet sezona za Božić ili s filmom iz sage “Avatar” ili “Ratova zvijezda” osim 2020. godine kada kompanija planira izlazak filma “Priča sa zapadne strane” (West Side Story) Stevena Spielberga, prenosi N1.