Dirljiva fotografija: “Ovo je moj 87-godišnji djed, pobijedio je koronavirus”

0

Njenu objavu u nekoliko dana podijelilo je gotovo 100 hiljada ljudi

87-godišnji djed napustio je bolnicu nakon što je pobijedio u dvosedmičnoj borbi protiv koronavirusa, i to nakon što su njegovoj porodici već rekli da se pripremi na najgore.

Fotografiju Ewarta Locktona koji napušta Opću bolnicu u Manchesteru objavila je na Facebooku njegova unuka Sophie Edwards prije nekoliko dana i ona je postala viralna.

Locktonu je dijagnosticirana upala pluća nakon što su testovi pokazali da je pozitivan i na Covid-19. “Svima trebaju pozitivne priče”, započela je svoju objavu na Facebooku njegova unuka nakon što je pušten iz bolnice.

“Ovo je moj 87-godišnji djed koji se pozdravlja s osobljem bolnice u kojoj je bio dvije sedmice s upalom pluća i koronavirusom. Svoj oporavak sada završava ondje gdje i pripada, kod kuće s bakom”, napisala je te zahvalila djelatnicima bolnice i svima drugima na podršci.

Njenu objavu u nekoliko dana podijelilo je gotovo 100 hiljada ljudi. “Kakav osvježavajući početak mog dana, vidjeti da se taj užasan virus može pobijediti”, jedna je od reakcija na Facebooku.

We all need to hear some positive stories…This is my 87 year old Grandpa saying goodbye to staff at North Manchester…

Gepostet von Sophie Edwards am Mittwoch, 25. März 2020