Detalji pljačke „Raiffeisen banke“ na Novoj Otoci: Pljačkaš s parama i pištoljem pao u ruke policije

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u munjevitoj akciji uhapsili su razbojnika koji je danas opljačkao poslovnicu „Raiffeisen banke“ u sarajevskom naselju Nova Otoka. 

Ovu informaciju za „Avaz“ je potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

– Muškarac je priveden i pod kontrolom je policajaca – kratko je dodao Hadžiabdić.

Kako saznajemo, drski pljačkaš je upao u banku te je, prijeteći pištoljem uposlenicima, oteo novac, nakon čega se dao u bijeg. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su uposlenici odmah pritisnuli panik-alarm te da su na lice mjesta munjevito uporedo krenuli zaštitari i policijske ekipe koje su okupirale Novu Otoku.

Pljačkaš nije uspio daleko umaći. Prema našim saznanjima, pao je u Novom Sarajevu. Nezvanično saznajemo da je pljačkaš pružao otpor te da je navodno pucao prema policajcima. Zvaničnu potvrdu ove informacije nismo uspjeli dobiti.

Naš izvor kaže da su kod muškarca pronašli pištolj kojim je prijetio isprepadanim radnicima, kao i novac koji je pokupio. Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o 16.000 maraka.Inače, građane koji su danas odlučili doći u banku na vratima su dočekali zaštitari, koji nisu dozvoljavali ulazak zbog uviđajnih radnji.