Decembar u kinu Meeting Point: Filmski hitovi, dodatni termini i specijalne projekcije

0
Decembar u kinu Meeting Point počinje svjetskim hitom “Bohemian Rhapsody”, biografskom muzičkom dramom o legendarnoj grupi Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju. ovaj filmski hit bit će prikazan 4. i 5. decembra u 20 sati.

“Foxtrot”, kontroverzna ratna drama izraelskog reditelja Samuela Maoza koja je osvojila glavnu nagradu žirija na filmskom festivalu u Veneciji te nagradu Ophir (izraelska inačica Oscara) na repertoaru je 6., 7., 8. i 9. decembra.

Zbog velikog interesovanja publike i u ovom mjesecu planiran je program “Ako ste propustili…” koji donosi niz naslova koji su imali uspješno prikazivanje u proteklom mjesecu.

“Zvijezda je rođena” s Bradleyjem Cooperom i Lady Gagom u naslovnim ulogama o tragičnoj ljubavi između iskusnog muzičara na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu, na repertoaru je 11., 12. i 13. decembra. Najnoviji film “Dobar dan za posao” Martina Turka možete pogledati 15. decembra.

Kino Meeting Point će i ove godine ugostiti Artekino festival 16., 17., 18. i 19. decembra.

Film “Ptice ljeta” u režiji Cristine Gallego i Cira Guerre, vizualno impresivna porodična saga o nastanku narkokartela u Kolumbiji, nagrađen na Antalya Film Festivalu, Los Cabos Festivalu, u Chicagu, Londonu na repertoaru je 20. decembra.

Od 23. decembra pa sve do kraja mjeseca u kinu Meeting Point možete izabrati film u dva termina – u 18 i u 20 sati.

U terminu od 18 sati u nedjelju, 23.12., bit će prikazani animirani film “Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju!” . U ponedjeljak, 24.12., možete pogledati porodičnu fantaziju “Orašar i četiri kraljevstva”, a dan poslije “Stopalići”. U srijedu, 26. decembra, na repertoaru je “Bijeli očnjak” oskarovca Alexandrea Espigaresa.