Dan Osborne otklonio veliku tetovažu Michaela Jacksona

0

Bivša zvijezda Towiea Dan Osborne prošla je kroz bolne laserske tretmane kako bi uklonio tetovažu Michaela Jacksona.Osborne je imao ogromnu sliku kralja popa na svojoj desnoj ruci, ali prema njegovim posljednjim fotografijama ta tetovaža gotovo je u potpunosti nestala.

Trebalo je nekoliko sedmica bolnih laserskih tretmana kako bi se riješio tetovaže Jacka. Nime, Dan je dugogodišnji obožavatelj Jacksona i prije nego je izašao kontroverzni dokumentarac “Leaving Neverland” zdušno je branio kralja popa. 

Još u januaru Osborne je govorio kako je Jackson jednostavno obožavao djecu.

“Za mene je Michael Jackson najveći zabavljač svih vremena. On je obožavao djecu i brinu se za njih. Bio je pravi Petar Pan. Donirao je milione dječijim dobrotvornim udruženjima. I obožavao je svoje troje djece. Mislim da ih ne bi mogao povrijediti”, rekao je Dan. 

Međutim samo nekoliko sedmica od prikazivanja dokumentarca i optužbi da je Jackson zlostavljač djece, pojavile su se fotografije na kojima je Osborne uklonio tetovažu. 

U dokumentarcu Wade Robson i James Safechuck tvrde kako ih je Jackson seksualno zlostavljao dok su bili djeca. Ovaj film doveo je do velikog ogorčenja na kralaj popa, a mnoge radio stanice odlučile su Jacksonovu muziku skloniti sa svojih playlista.

Porodica pokojnog pjevača potvrdila je da će tužiti tvorce dokumentarnog filmova, a film su usporedili s javnim linčovanjem.

Podsjećamo, Jacksonu je već suđeno za zlostavljanje djece u periodu 2004.-2005. godine, no oslobođen je svih optužbi. Umro je 2009. godine u dobi od 50 godina.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here