Dan Armije RBiH: Druženje sa generalima i borcima u Novom Sarajevu

0
foto: faktor.ba

Borcima i svim prisutnim se obratio i Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević koji je iskoristio priliku da svim pripadnicima ARBiH čestita dan osnivanja ARBiH

Povodom 15. aprila, Dana  Armije Republike Bosne i Hercegovine, sinoć  je u prepunoj sali  Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo u organizaciji Asocijacije Mladih i Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo održana tribina pod nazivom “Neispričane priče”. Prisutni su se družili sa generalima, komandantima i borcima ARBiH.

Predavači su bili General Hamid Bahto, komandant Nezim ef. Halilović Muderris i General Sulejman Vranj koji su s prisutnima podijelili svoje priče iz perioda osnivanja ARBiH kao i borbe za opstanak jedine nam domovine Bosne I Hercegovine.

Borcima i svim prisutnim se obratio i Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević koji je iskoristio priliku da svim pripadnicima ARBiH čestita dan osnivanja ARBiH.

Na tribini je kroz ovo lijepo druženje konstatovano da bi bilo dobro da se širom Bosne i Hercegovine češće Organizuju ovakve tribine i druženja, a sve u svrhu da se ispričaju mnoge neispričane priče i pobjede kad je bilo najteže u vremenu za opstanak naše domovine.

Svim pripadnicima i borcima  ARBiH sretan dan ARBiH poželjeli su i predsjednik  Asocijacije mladih Elvir Gušo i predsjednik Općinskog  Odbora  SDA Novo  Sarajevo Nedžad Koldžo.

foto: faktor.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here