Coco shop- Njujorški brend koji vraća odjeću iz 1950-ih na scenu

0
foto: Vogue

Za Taylor Simmons, potraga za njenom vlastitom modnim brendom bila je „sudbonosna odluka“. 29-godišnja Njujorčanka stažirala je s dizajnerom Rosie Assoulin dok je pohađala New York University Stern School of Business, ali nije nikada ni sanjala da će biti voditelj modnog brenda, dok jednom nije počela razgovor sa ocem na njihovom dugogodišnjem mjestu za obiteljski odmor.

Porodica Simmons putuje u Antigvu od 1950-ih. Tokom decenija zaljubljivali su se, ne samo na samom ostrvu, već i u malu morsku ispostavu zvanu Coco Shop. “Osnovali su ga na Antigvi 1949. godine Pat Starr i Amos Morrill”, objašnjava Simmons. „Cilj je bio da se lokalnim umjetnicima ponudi mjesto za prodaju svog rada, posebno tiskane pamučne odjeće koje su postale popularne među turistima i redovnim posjetiteljima otoka.“ 90-ih godina Simmons je upoznala Coco Shop preko svojih roditelja, ali Prodavnica je zvanično zatvorena 2017. godine.

Govoreći sa svojim ocem o njihovoj porodičnoj istoriji sa Antigvom i njihovom ljubavlju prema Coco Shopu, Simmons je odlučila da možda postoji prilika da se udahne novi život u brend. Danas, Coco Shop ponovo pokreće novu web stranicu i upečatljive, moderne slike uz nju.

Nova kolekcija sadrži moderna ažuriranja klasičnih perivih pamučnih haljina i majica koje je Coco Shop nekada poznavao; za muškarce postoje i dva stila košulje. Simmons je uzela originalne nacrte, a zatim se fokusirala na siluetu. „Provela sam dosta vremena skicirajući i inspirisana sam starim fotografijama mojih baka i deda i elementima majčine odjeće“, primjećuje ona.

„Originalna kompanija je osnovana na cilju podrške lokalnim umjetnicima“, kaže Simmons. „To je apsolutno naš cilj sa ponovnim pokretanjem brenda. Tamo ima toliko nevjerojatnih krojačica, ali ovo je samo jedan način na koji možemo surađivati.”

Coco Shop je još uvijek u vrlo ranim fazama razvoja, ali čak i ako je to bio rizik, Simmons izgleda da je na pravom putu ka rastu i uspostavljanju ovog brenda rođenog na otoku.