Zbog tragične nesreće u Novom Travniku proglašen dan žalosti, građani najavili mirno okupljanje

0

Nakon hitnog sastanka u Općini Novi Travniku, odlučeno je da dani žalosti bude dana, 8. decembra, kao i dan ukopa stradalih.

U nesreći koja se dogodila sinoć u 20:35 sati smrtno su stradale 30-godišnja A.H. i njena devetogodišnja kćerka, dok je dječak star četiri godine iz iste porodice teško povrijeđen i prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. U nesreći su povrijeđeni i dječaci stari osam i 12 godina, sinovi glavnog imama u Novom Travniku. Jedan dječak je prevezen na KCUS, dok je drugi smješten u travničku bolnicu.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila u trenutku kada se žena s djecom vraćala s treninga džudoa.

Dragan Popović, tužilac koji je rukovodio uviđajem, kazao da je žena preminula na mjestu nesreće, dok je djevojčica bitku za život izgubila na putu do bolnice. Preliminarni podaci su pokazali da je vozač Opel Astre koja je udarila pješaka, prema preliminarnim podacima, imao više od tri promila alkohola u krvi.

On je, prema riječima Popovića, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, izgubio kontrolu nad vozilom kod gradske džamije i popeo se na trotoar gdje su se nalazili majka i četvero djece. Tokom dana će biti izvršena obdukcija stradalih, a vozaču će biti predložen pritvor.

Opel Astrom je upravljao 34-godišnji Nermin Rustempašić koji je odranije poznat policiji.

Nermin Rustempašić (Foto: Screenshot)

Zbog ove tragedije u Novom Travniku je večeras otkazan i koncert Krunislava Kiće Slabinca.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here