Bježao od policije i usmrtio vozača gradskog autobusa?

0

Bojan Perać (31), vozač gradskog autobusa na liniji 15, poginuo je jutros na početku smjene pred svojom kućom u Zemunu u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Adam R. (22), vozač Peugeota. 

Sumnja se da je do tragedije došlo jer se Adam R. na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tršćanske nije zaustavio na crveno svjetlo na semaforu.

Bojan Perać, vozač petnaestice, preminuo je na mjestu, a povrede su zadobili i vozač autobusa 45 Dragomir Ž. (52), putnica iz njegovog vozila M. K. (53), ali i vozač Peugeota.

Utvrđeno je da je Adam R. upravljao automobilom s probnom vozačkom dozvolom, a u vozilu mu je pronađena i kesica s biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana.

– Sumnjamo da je Adam R. u jednom trenutku ugledao policijsku patrolu, koja je tu prolazila, te da je pomislio da će ga zaustaviti. S obzirom na to da je imao manju količinu droge kod sebe, ali i da je vozio u četiri sata ujutro, što s probnom dozvolom nije dozvoljeno, moguće je da je dodao gas kako bi izbjegao da bude zaustavljen – objašnjava izvor srbijanskih medija.