Bez većih materijalnih šteta nakon jučerašnjeg nevremena u Sarajevu

0

Usljed kišnih padavina jučer je u Kantonu Sarajevo došlo do pojave bujičnih podzemnih voda koje su imale za posljedicu začepljenje šahtova, odvoda i slivnika. 

Bilo je kratkotrajnih plavljenja pojedinih saobraćajnica i ulijevanje vode u podrumske prostorije te u individualne stambene objekte.

Kako je Feni potvrdio direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Samir Džihić, tokom jučerašnjeg nevremena nije bilo nastradalih osoba niti većih materijalnih šteta.

– Ono što se desilo na Baščaršiji, kada su trgovine bile djelimično zaplavljene i kada je protekla bujica vode Baščaršijom, slično je bilo i 2009./2010. godine, ali u posljednjih nekoliko godina nije – kazao je Džihić.

Dodao je da komisije koje rade na procjeni šteta do jutros nisu evidentirale nikakvu prijavu od pravnih ni fizičkih osoba.

– Ako bude eventualnih prijava, te komisije će zahtjeve obrazložiti i dostaviti nama, odnosno Kantonalnoj komisiji za procjenu šteta KS – kazao je Džihić.

Ističe da su pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite KS prvi bili na terenu.

– Klimatskih promjena koje su evidentne na terenu nisu pošteđeni ni najsavremeniji zapadni sistemi koji ulažu u prevenciju mnogo više od nas i koji imaju razvijene kapacitete zaštite spašavanja – kazao je Džihić.

Stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza kazala je Feni kako ekipe preduzeća “Park” jučer nisu imale nikakvih intervencija u KS.

– Sve je proteklo bez ikakvih posljedica po zelenilo – kazala je Hamza.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here