Home VIJESTICrna Hronika Tužilaštvo uputilo žalbu u slučaju “Dženan Memić”, traži se poništenje oslobađajuće presude

Tužilaštvo uputilo žalbu u slučaju “Dženan Memić”, traži se poništenje oslobađajuće presude

by rajvosa
0 komentara

Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju “Dženan Memić”, saznaje portal “Avaza”.

Žalba je upućena 27. decembra Apelacionom vijeću Suda Bosne i Hercegovine. Kako saznajemo, tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara traže da Apelaciono vijeće poništi oslobađajuću presudu zbog pogrešno utvđenog činjeničnog stanja.

Zadobio teške tjelesne povrede

Podsjećamo, Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je u novembru oslobađajuću presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice. Ova presuda šokirala je bh.javnost.

Sudija Branko Perić

Tužioci na desetine strana žalbe ukazali su na brojne propuste u prvostepenoj presudi.

Sudija Branko Perić je nakon izricanja odluke pročitao kratko obrazloženje presude, a nakon toga se obratio Murizu i Arijani Memić, ocu i sestri preminulog Dženana, riječima da ne trebaju odustati od svoje borbe.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci