Home VIJESTIBiH Danas dženaza Hasanu Mujezinoviću kojeg je supruga izbola nožem

Danas dženaza Hasanu Mujezinoviću kojeg je supruga izbola nožem

by rajvosa
0 komentara

Nakon svađe, 2. januara ove godine u porodičnoj kući Hanife Mujezinović u povratničkom naselju Suho Polje, pet kilometara od Doboja dogodilo se ubistvo.

Naime, Hanifa (59) uzela je kuhinjski nož i u predjelu nadlaktice ubola supruga Hasana Mujezinovića (55), koji je preminuo.

Hanifa uhapšena 3. januara

Iz dobojske policije je saopćeno da je ubistvu prethodila porodična svađa. Nakon što je supruga ubola, Hanifa je iznijela krvavi tepih, očistila sobu i unijela čisti tepih, navodno kako bi istraga misila da se Hasan sam povrijedio i umro.

Potom je pozvala policija, a ljekar mrtvozornik konstatovao je smrt, kao posljedica iskrvavljenja.

Već 3. januara Hanifa je uhapšena i odmah je predana u nadležnost Okružnog tužilaštva, gdje je ispitana na sve okolnosti slučaja, a danas bi Tužlaštvo trebalo donijeti odluku o pritvoru.

U Suhom Polju, gdje su Mujezinoići povremeno živjeli u Hanifinoj kući, a povremeno u Doboju u kući supruga Hasana, mještani nerado pričaju o ovom slučaju. Ono što su nam rekli, je istina da su Hasan i Hanifa, koja je povremeno radila i u inostratsvu, imali česte porodične razmirice.

Među ožalošćenima i supruga Hanifa

U Zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci, po naredbi OJT Doboj obavljena je obdkucija tijela Hasana Mujezinovića, koja je pokazala da je smrt 55-godišnjaka nastala od obilnog krvarenja.

Njemu će danas na mezarju Rajčinovac u Doboju biti klanjana dženaza u 14 sati. Na smrtovnici, među ožalošćenima su majka, brat, ali i supruga Hanifa koja je optužena za njegovo ubistvo.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci