Home VIJESTIBiH Burne reakcije na društvenim mrežama nakon što je Dodik pozvao na proslavu neustavnog Dana RS

Burne reakcije na društvenim mrežama nakon što je Dodik pozvao na proslavu neustavnog Dana RS

by rajvosa
0 komentara

Milorad Dodik, predsjednik RS, pozvao je sve građane manjeg bh. entiteta na proslavu 9. januara, neustavnog dana RS.

– Dan RS praznik je u kojem učestvuju predstavnici legitimnih institucija RS. RS nema namjeru da mijenja svoje politike u vezi sa poštivanjem Ustava BiH, kojem ostaje privržena, kao i ostanku u BiH na bazi Ustava – napisao je Dodik na Twitteru.

– Živjela RS, srećan joj Dan! RS živi godinama i decenijama više nego neke državne zajednice u prošlosti na ovim prostorima. Neustavna BiH nas ne zanima, pogotovo ona koju bi modelirale strane sudije Ustavnog suda BiH i lažni visoki predstavnik. Pozivam na razgovor i dogovor u BiH. Moramo vratiti na dnevni red sva pitanja koja su od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma postavljena na nakaradan način. To je pitanje koje mi postavljamo kao strana – rekao je Dodik Srni.

banner

Reakcije na društvenim mrežama se ne stišavaju nakon Dodikovog poziva na proslavu neustavnog dana RS.

“Kako ti napreduje gradnja po Novome Sadu lopovčino?”, “Rahmetli RS, ako Bog da”, “Treba staviti ponudu na stol Bosanskim Muslimanima, Hrvatima i dijelu MZ koji ih podržava: Ili povratak na stanje po Dejtonskom mirovnom sporazumu ili proglašenje pune nezavisnosti RS sa granicama prije potpisivanja DPA. To je glas srpskog naroda u BiH” su samo neki od komentara.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci