Home VIJESTIBiH Iz BIHAMK-a upozoravaju: Na pojedinim dionicama vidljivost smanjena zbog magle

Iz BIHAMK-a upozoravaju: Na pojedinim dionicama vidljivost smanjena zbog magle

by rajvosa
0 komentara

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na dionicama u višim predjelima, a iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Turbe-Banja Luka.

Ceste su pretežno mokre, a pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Vozite oprezno

Apeluju na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Stanje na GP

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Živinice-Stupari (Đurđevik), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci