Home VIJESTIBiH Akcija “Magnet”: Sebijina kućna prijateljica Muvedeta Čedić puštena na slobodu

Akcija “Magnet”: Sebijina kućna prijateljica Muvedeta Čedić puštena na slobodu

by rajvosa
0 komentara

Pripadnici SIPA-e jučer su zbog malverzacija sa javnim nabavkama na KCUS-u uhapsili bivšeg direktora KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivšeg premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića, bivšeg kantonalni ministar zdravstva Zlatka Vukovića (SDP) i uposlenicu KCUS-a Muvedetu Čedić.

SIPA je jutros predala Gavrankapetanovića i Musića u nadležnost Tužilaštva KS.

Kako je potvrđeno za portal “Avaza” nakon kriminalističke obrade na slobodu je puštena Muvedeta Čedić. Kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva KS ona i dalje ima status osumnjičene osobe. Uz Čedić, na slobodu je pušten i Zlatko Vuković koji također ima status osumnjičene osobe.

Podsjećamo, Čedić je inače kućna prijateljica Sebije Izetbegović. Ona je zaposlena u kabinetu Izetbegović na poziciji direktorice stručnih nemedicinskih disciplina.

banner

Kako su naveli iz Tužilaštva KS, oni se sumnjiče za zloupotrebe prilikom javnih nabavki u UKC-u tokom 2011. i 2012. godine.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci