Home VIJESTIBiH Bećirović razgovarao sa direktorom Direkcije za evropske integracije BiH: Ubrzati rad na 14 ključnih prioriteta za EU

Bećirović razgovarao sa direktorom Direkcije za evropske integracije BiH: Ubrzati rad na 14 ključnih prioriteta za EU

by rajvosa
0 komentara

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas direktora Direkcije za evropske integracije BiH Edina Dilberovića. Na sastanku je razgovarano o šansi za Bosnu i Hercegovinu da na zasjedanju Evropskog vijeća u decembru dobije kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji.

Na tragu jučerašnjih poruka evropskog komesara EU za susjedske odnose i proširenje Olivéra Várhelyia razgovarano je i o ubrzanju rada na 14 ključnih prioriteta, potrebnih za dinamiziranje evropskog puta naše države.

Član Predsjedništva BiH dr. Bećirović rekao je da je vrijeme da vlasti u Bosni i Hercegovini naprave pozitivan preokret, kako bi se dinamizirao integracijski proces naše države u EU. S tim u vezi, naglasio je da je od krucijalnog značaja da Bosna i Hercegovina u narednim sedmicama napravi niz pozitivnih pomaka te da tako dodatno opravda povjerenje EU.

Na sastanku su razmijenjene i informacije o procesu institucionalne saradnje BiH i EU, proistekle iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i Mehanizma koordinacije.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci