Home VIJESTIBiH Sastanak u APIK-u: Kondžić i Kafedžić ujedinjeni protiv korupcije

Sastanak u APIK-u: Kondžić i Kafedžić ujedinjeni protiv korupcije

by rajvosa
0 komentara

Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Elvis Kondžić sastao se danas, u prostorijama Agencije, sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduanom Kafedžićem.

Na sastanku je razgovarano o operativnim pitanjima koje poduzimaju Ured i Agencija u vezi sa prevencijom i borbom protiv korupcije, svako na svom nivou vlasti, te je dogovorena čvrsta saradnja u narednom periodu.

Kondžić je obećao punu podršku Agencije Uredu te je, u vezi s tim, najavio da će institucija kojom rukovodi uskoro organizirati koordinacijski sastanak tijela za sprječavanje korupcije na nivou BiH.

Kafedžić je istakao da je Uredu za borbu protiv korupcije KS veoma bitna koordinacija rada sa Agencijom te je izrazio nadu da će te dvije institucije ubuduće uspješno sarađivati.

banner

– Zaključeno je da će Agencija i Ured, u narednom periodu, poduzimati sve aktivnosti usmjerene ka uspostavi sistema koji će dugoročno doprinijeti smanjenju stope korupcije kako na nivou kantona tako i na nivou cijele države – saopćeno je iz Agencije.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci