Home VIJESTIBiH “Pravda za Dženana” povodom saopćenja Udruženja tužilaca i sudija: Ma nećemo “gospodo” više da vam šutimo

“Pravda za Dženana” povodom saopćenja Udruženja tužilaca i sudija: Ma nećemo “gospodo” više da vam šutimo

by rajvosa
0 komentara

Iz Zajedničkog koordinacionog tijela (ZKT) sudija i tužilaca Bosne i Hercegovine oglasili su se danas povodom presude u predmetu Zijad Mutap i drugi. Kako navode, oni su reagovali nakon medijskih reakcija i natpisa na socijalnim mrežama.

Povodom njihovog saopćenja oglasili su se iz grupe “Pravda za Dženana”.

– Živimo u državi u kojoj izgleda niko ne shvata, ni institucije, ni udruženja, ni političari, ni sudije, da u demokratskoj državi mi, građanke i građani, kao i mediji, pa i ljudi iz politike, imamo potpuno pravo na kritiku.

“Kritikujemo, kritikovat ćemo”

I to naše pravo nema veze sa tim šta je zakonski predviđeno u ovom slučaju, da li je sve po zakonu ili nije.

To su dva para cipela i mi smo se više umorili od toga da vam to objašnjavamo. To je u nadležnosti institucija da rješavaju!

Kritikujemo, kritikovat ćemo!

Prozivamo i prozivat ćemo, uvijek kada smatramo da nešto nije kako treba – a odluku o tome pred zakonom će svakako donositi uvijek samo institucije za to zadužene.

Međutim, ovdje se svi ponašaju kao da je sad bilo koji sudija, a u ovom slučaju sudija Perić, po matrici odmah amnestiran od bilo kakve kritike?

Je li to ona poruka koju nam je Perić poslao, da ne smijemo “istraživati” sudije i tužioce zbog oslobađajućih odluka, jer gdje bi nam bio kraj?

“Nećemo da sjedimo i čekamo još sedam godina”

E pa i mi kažemo, mi već 7 godina govorimo:

Gdje bi nam bio kraj kada bi institucije radile iskreno, predano i transparentno? Gdje bi bili mi, kada bi zaista pozvali na odgovornost one koji su po zakonu odgovorni?

Ma nećemo “gospodo” više da vam šutimo, nećemo da sjedimo i čekamo još 7 godina. Kritikujemo, prozivamo, idemo dalje – ovo je naša država i u njoj će biti pravde!

Pravda za Dženana, pravda za Davida, pravda za sve nas – napisali su na Facebooku.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci