Home VIJESTIBiH Uspješni Bosanac širi biznis u Austriji: U trgovinama uskoro proizvodi iz BiH

Uspješni Bosanac širi biznis u Austriji: U trgovinama uskoro proizvodi iz BiH

by rajvosa
0 komentara

Tridesetšestogodišnji Bosanac Samir Heralić sa puno marljivosti gradi i razvija svoju kompaniju u Beču. Ovaj Banjalučanin koji živi i radi u Austriji vlasnik je VivaColor, jedne od najbrže rastućih kompanija u oblasti prodaje boja i premaza u Austriji.

Nagrada za poduzetnika godine

U 2021. dobio je nagradu za poduzetnika godine u 15. bezirku, a u ovoj godini je postao zastupnik kompanije Maxima iz Srbije.

Kompanija VivaColor sa sjedištem u Rudolfsheim-Funfhausu također dobija dovoljno upita iz Bosne i Hercegovine.

– U Bosni i Hercegovini već imamo neke zahtjeve za saradnju – kaže Heralić.

Pregovori za saradnju sa Maximom su trajali oko godinu dana.

– Radio sam sa proizvodima Maxima i brzo sam shvatio da je takve proizvode teško naći u Austriji. Zato sam prihvatio ponudu. Specijalne zidne tehnike koje je razvila Maxima su nešto posebno. Naročito mi se sviđa tehnika saharskog zida za nanošenje boje u zatvorenom prostoru. Budući da ovo ne samo da izgleda lijepo i s njim je lako raditi, već je i pogodno za lako čišćenje. Boje za unutrašnju i vanjsku upotrebu nisu jedini poznati proizvodi Maxime. Kompanija proizvodi i boje za drvo i ljepilo za pločice, a među njihovim proizvodima nalaze se i proizvodi za termoizolaciju fasada i ljepila za drvo i parket – govori Heralić.

U ponudi proizvodi iz BiH

U ponudi VivaColora u Beču uskoro bi trebali biti i proizvodi iz Bosne i Hercegovine.

– Nisam zaboravio domovinu. Barem 10 puta godišnje dolazim u Bosnu. Imam upite iz domovine za saradnju i nadam se da će uskoro sve biti i realizirano – kaže Heralić, prenosi portal Ljudski.ba.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci