Home VIJESTIBiH Izdato narandžasto upozorenje za jake i olujne udare vjetra u Sarajevu: Moguć nestanak struje

Izdato narandžasto upozorenje za jake i olujne udare vjetra u Sarajevu: Moguć nestanak struje

by rajvosa
0 komentara

Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, 22. novembra 2022. godine, u periodu od 5 sati, pa sve do 17 sati, na području Hercegovine, zapada, jugozapada i centralnog područja Bosne, očekuju se jaki i olujni udari vjetra južnog i jugoistočnog smjera.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine napominje da se radi o udarima vjetra brzine 55-65km/h, na zapadu i jugozapadu Bosne povremeno udari i do 85km/h.

Svjetska meteorološka organizacija preporučuje da građani budu spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su također mogući.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci