Home VIJESTINajnovije Banda džeparoša iz BiH uhapšena u Njemačkoj: Među njima su četiri žene

Banda džeparoša iz BiH uhapšena u Njemačkoj: Među njima su četiri žene

by rajvosa
0 komentara

Inspektori savezne policije u Diseldorfu priveli su tokom vikenda osam džeparoša, od kojih sedam iz Bosne i Hercegovine, u sklopu akcije pojačane kontrole podzemne željeznice, pišu Nezavisne.

Naime, u posljednje vrijeme otkriveno je da veća grupa džeparoša operiše po podzemnoj željeznici, ciljajući azijske turiste. Među uhapšenima su državljani BiH starosti između 19 i 46 godina, od kojih su četiri bile žene. Osmi uhapšeni je, također, sa područja bivše Jugoslavije.

Naime, džeparoši su privedeni baš u momentu kada su opkolili grupu azijskih turista, koji su planirali da se ukrcaju na voz. U opštoj pometnji, jednom turisti su uspjeli oteti ruksak, a državljanka BiH je uhvaćena na djelu kako pretresa njegov ruksak. Inače, nakon privođenja kod nje je pronađen pasoš 51-godišnjeg Kineza kao i povratna karta za Kinu.

Kako nije bilo osnova da zadrže svih osmoro, policija ih je pustila, ali je podnesena krivična prijava.

banner

Inače, ova banda džeparoša dugo je aktivna na ovom lokalitetu i policija već neko vrijeme traga za njima, jer se, u međuvremenu, javio veći broj oštećenih.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci