Home VIJESTIBiH Pomozimo studentici Dženeti Hamzić iz Dobošnice: Potreban joj je novac za operaciju u Beču

Pomozimo studentici Dženeti Hamzić iz Dobošnice: Potreban joj je novac za operaciju u Beču

by rajvosa
0 komentara

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Dženetu Hamzić iz Dobošnice kod Lukavca koja je osuđena na život sa štakama. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17048 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Dženeta je studentica Visokoškolske ustanove FINra kojoj je desna noga kraća od lijeve 9 cm i potrebna joj je operacija produženja butne kosti u Beču u iznosu od 20.687,79 eura. Liječnički konzilij dao je prijedlog da se ona liječi u inostranstvu.

Rijedak poremećaj

S druge strane, kongenitalni defekt femura, rijedak urođeni poremećaj od kojeg boluje Dženeta ne spada u skupinu bolesti koju ZZO pokriva.

Ova 20-godišnjakinja je do sada imala devet operacija, a porodica je iscrpila sve finansijske mogućnosti jer su za njeno liječenje do sada potrošili oko 100.000 eura i kreditno su zaduženi narednih osam godina.

Žiro račun

– Uz pomoć humanih ljudi želimo čim prije prikupiti sredstva kako bi ova djevojka pred kojom je cijeli život mogla normalno hodati, završiti fakultet, pronaći posao i osnovati porodicu – kažu iz Pomozi.ba.

Osim poziva na broj 17048 donacije su moguće putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci