Home VIJESTIBiH Šef Vojnog dijela Misije BiH sastao se sa predsjedavajućim Vojnog komiteta EU: Pokrenute brojne teme

Šef Vojnog dijela Misije BiH sastao se sa predsjedavajućim Vojnog komiteta EU: Pokrenute brojne teme

by rajvosa
0 komentara

Šef Vojnog dijela Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u u Briselu i vojni predstavnik Bosne i Hercegovine za Evropsku uniju brigadir Edin Fako sastao se 14. novembra sa predsjedavajućim Vojnog komiteta Evropske unije, generalom Robertom Brigerom (Robert Brieger).

U toku sastanka, general Briger i brigadir Fako razmijenili su informacije o postignutim rezultatima u prethodnom periodu i planovima za predstojeći. Brigadir Fako je izrazio želju za većom uključenošću Bosne i Hercegovine u aktivnostima, vježbama, edukaciji i distribuciji informacija, a posebno onih koje se odnose na BiH. Razgovaralo se i o mogućoj posjeti Vojnog komiteta EU Bosni i Hercegovini sljedeće godine, a u cilju nastavka saradnje između ovog tijela u EU sa odbrambenim i sigurnosnim tijelima u BiH.

General Briger je posebno naglasio potrebu da BiH nastavi sa učešćem u EU-vođenim operacijama. Oba sagovornika su izrazila želju i nadu da će nadležni u BiH uskoro donijeti odluku o nastavku učešća OS BiH u EU-vođenoj misiji u Centralnoafričkoj Republici (CAR).

Brigadir Fako zahvalio se generalu Brigeru na podršci koju Vojni komitet EU pruža BiH i iskoristio priliku da predsjedavajućeg pozove na obilježavanje Dana OS BiH u sjedištu NATO-a.

banner

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci