Home VIJESTINajnovije Guverner Istanbula: Iz bolnice pušteno 57 ranjenih osoba u terorističkom napadu

Guverner Istanbula: Iz bolnice pušteno 57 ranjenih osoba u terorističkom napadu

by rajvosa
0 komentara

Guverner Istanbula Ali Jerlikaja (Yerlikaya) potvrdio je da je 57 osoba, koje su povrijeđene u jučerašnjem terorističkom napadu PKK-a u Istanbulu, pušteno iz bolnice te da se liječenje 24 osobe nastavlja, javlja Anadolu Agency (AA).

Jerlikaja je na društvenim mrežama podijelio posljednje informacije koje se tiču povrijeđenih u terorističkom napadu u ulici Istiklal, u kojem je ubijeno šest osoba.

– Otpušteno je 57 naših povrijeđenih koji su zbrinuti u bolnici zbog eksplozije u ulici Istiklal. Među 24 naših pacijenata šestoro je na intenzivnoj njezi. Stanje dvoje naših pacijenata je i dalje teško – poručio je Jerlikaja.

Podsjetimo, rano jutros šef turske policije Sulejman Šojlu (Suleyman Soylu) objavio je kako je uhapšena osoba koja je podmetnula bombu u Istanbulu, da bi tokom dana turski mediji objavili video hapšenja.

banner

Teroristkinja Ahlam Albashir odgovorna za napad u Istanbulu priznala obuku terorističke organizacije PKK/PYD/YPG za obavještajce te da je iz sirijskog Afrina ilegalno ušla u Tursku, saopćeno je iz turske policije.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci