Home VIJESTIBiH Izetbegović odgovorio Milanoviću: Saopćenje nisam pisao, ali bih svaku riječ potpisao, odavno je prešao sve “crvene linije”

Izetbegović odgovorio Milanoviću: Saopćenje nisam pisao, ali bih svaku riječ potpisao, odavno je prešao sve “crvene linije”

by rajvosa
0 komentara

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je napao Majke Srebrenice. Ovaj put je rekao da im je saopćenja pisao Bakir Izetbegović te da je to je politička organizacija.

– Bakir Izetbegović hvali se pred kamerama da im piše to priopćenje. Zadnje priopćenje na Twitteru je moralna katastrofa. Od ovog trenutka je to za mene još jedna politička organizacija – rekao je Milanović.

Uslijedio je odgovor lidera SDA Bakira Izetbegovića.

banner

On je na Twitteru naveo da predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavlja iz dana u dan vrijeđati BiH i Bošnjake.

– U novoj medijskoj eskapadi svoju zlobu i neprimjereni rječnik usmjerio je prema žrtvama genocida u Srebrenici, tvrdeći pri tome da im je „saopćenje pisao Bakir Izetbegović“.

Saopćenje Udruženja „Majke Srebrenice“ u kojem su reagirale na Milanovićevo negiranje genocida nisam pisao ja, niti bilo ko iz SDA, ali bih svaku riječ iz tog saopćenja – potpisao.

Zoran Milanović je svojim javnim istupima i zdravom razumu neobjašnjivom ponašanju, već odavno prešao sve „crvene linije“. I to bi bio samo lični problem frustriranog medijskog nasilnika, da nije riječ o predsjedniku Republike Hrvatske, države članice Evropske unije i NATO-a.

Njegove svakodnevne uvrede ne mogu donijeti nikome ništa dobro, ali mogu dodatno utjecati na pogoršanje odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Uvrede koje je Zoran Milanović uputio majkama iz Srebrenice, kao i potcjenjivanje i pokušaji dehumanizacije Bošnjaka, svrstavaju ga rame uz rame sa negatorima genocida i zagovornicima zločinačkih velikodržavnih projekata.

Milanović svojim stavovima i uvredama koje svakodnevno izgovara neće promijeniti istinu utvrđenu presudama međunarodnih sudova o genocidu, etničkom čišćenju, koncentracionim logorima i udruženim zločinačkim poduhvatima.

Ono što hoće postići jeste da će historija pamtiti kako je predsjednik Republike Hrvatske negirao genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i vrijeđao porodice žrtava.

Želimo vjerovati da u politici i općenito društvu u Hrvatskoj i dalje ima dovoljno dem. kapaciteta i zdravog razuma, koji će se, ako ga već ne mogu zaustaviti, barem javno i jasno ograditi od Milanovićevih pogubnih stavova. I zbog nas u BiH, ali na prvom mjestu zbog sebe samih – napisao je Izetbegović.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci