Home VIJESTIBiH Počela sjednica Vijeća ministara BiH sa obimnim dnevnim redom

Počela sjednica Vijeća ministara BiH sa obimnim dnevnim redom

by rajvosa
0 komentara

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici koja je počela u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog programa reformi BiH 2021., kao i Prijedlog programa reformi BiH za 2022. godinu, čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

Ova komisija je Prijedlog programa reformi BiH za 2022. usvojila u junu ove godine te ga uputila Vijeću ministara BiH na razmatranje i usvajanje.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om Bosne i Hercegovine, kao i Izvještaj o radu Komisije za saradnju s NATO-om BiH za period 1. juli 2021. – 30. juni 2022. godine.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period 2023. – 2025. godine, kao i Informacije o toku aktivnosti na usvajanju Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu i nemogućnosti primjene Zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama, te odluka o ličnim primanjima koje je donijelo Vijeće ministara BiH tokom 2022. godine.

Ministri bi trebali razmatrati i Nacrt zakona o graničnoj kontroli, Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH, te Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za prvih šest mjeseci 2022. godine, te Prijedlog strategije u oblasti migracija i azila i Prijedlog akcionog plana za period 2021. – 2025. godine, nalaze se u obimnom prijedlogu dnevnog reda sa skoro 280 tačaka.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci