Home VIJESTIBiH Nijedno dijete bez paketića: Podržite novogodišnju čaroliju volontera Udruženja “Ruku na srce”

Nijedno dijete bez paketića: Podržite novogodišnju čaroliju volontera Udruženja “Ruku na srce”

by rajvosa
0 komentara

Kada Nova godina zakuca na vrata, volonteri Udruženja “Ruku na srce” vrijedno počinju sa pripremama njihovog, kako navode, najvećeg projekta “Nijedno dijete bez paketića”, a sve sa ciljem pomoći njihovim sugrađanima slabijeg materijalnog stanja.

– Vođeni prelijepim osjećajem pomaganja drugima i sa saznanjem da je malo potrebno da nekog usrećimo, i ove godine pokrećemo ovaj projekat, a ovoga puta uz podršku naših medijskih partnera – navode iz Udruženja.

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat Udruženja “Ruku na srce” u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Prethodnih 11 godina u okviru ovog projekta podijeljeno je više od 10 hiljada paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

Apel svima

Kako navode iz Udruženja, prikupljanje donacija, te pakovanje i podjela novogodišnjih paketića ne bi bila moguća bez velikog broja njihovih volontera, kao i divnih sugrađana, donatora i društveno odgovornih kompanija koji svake godine daju značajan doprinos tome da što veći broj paketića bude uručen u prave ruke naših mališana.

Upravo zbog toga, kako bi ova priča bila uspješna kao i prethodnih godina, Udruženje “Ruku na srce” poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da ih podrže i pomognu da ni jedan mališan ne bude bez novogodišnjeg paketića.

– Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti – navode iz Udruženja.

Rok za prikupljanje

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova u Sarajevu. Svakim radnim danom od 08:30 do 20:30, te vikendom do 18:00 u prostorije Hub-a Homework (ul. Kolodvorska 12), radnim danima od 08:30 do 16:00 u prostorije kompanije Toner.ba (ul. Munira Gavrankapetanovica 10), svakim radnim danom od 08:30 do 18:00 u prostorije studentskog udruženja STELEKS i hol Elektrotehničkog fakulteta (Kampus Univerziteta u Sarajevu), radnim danima od 10:00 do 18:00 u prostorije SSST Sarajevo School of Science and technology (Hrasnička cesta 3a) i subotom u periodu od 10:00 do 12:00 u Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje svih priloga je 9. decembar 2022. godine.

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM.

Udruženje također poziva i sve zainterseovane da se pridruže timu volontera koji pakuje paketiće i tako postanu Deda Mrazovi pomoćnici, naveli su.

Možda ti se također sviđa

Ostavite komentar

sarajevograd.BA uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnoviji članci